Oversikt over oppgaver og ansvar i kiosken
Salgsvarer i kiosken:
Pølser i brød/lompe (Fint eller grovt).
Go morgen yoghurt
Smoothie
Mr. Lee (nudler)
Nøtter
Vafler - Søgnerøra
Kake, og evt. boller. Det skal også være glutenfrie alternativ. (gluten og laktosefri melblanding til sjokoladekake går det an å kjøpe på Coop Extra, den er veldig god og enkel å lage)
Rutine i pdf til print: SHK Kiosk rutiner 2023.docx
Kiosk instrukser/rutiner
Kaffe
- Kaffe og filter finner dere i skapet.
- Dobbel kaffetrakter: til en full kolbe vann skal det være 5-5,5 måleskjeer med kaffe. Bruk små kaffefilter. Små kaffefilter finner dere i skapet. Kaffen helles på de små kaffekannene.
- Stor kaffetrakter: vri den røde hendelen under vasken ned til venstre. Vannet kommer da automatisk. Bruk store kaffe filter (finnes i skapet). Bruk 6-7 måleskjeer med kaffe. Stor kaffekanne plasseres i kaffetrakteren, lokket må vippes av. Trykk på rød knapp. Kaffen renner ned i kaffekanna.
Vafler
- Ha alltid et bakepapir og et stekebrett under vaffeljernet for å unngå søl på benken.
- Bruk formfett eller margarin til å smøre vaffeljernet med.
- Bruk ei rist til å legge vaflene på.
- Bruk "pølseklypa" i plast til å ta ut vaflene av jernet for å unngå at jernet blir ødelagt.
- Tørk av jernet og ledningen etter bruk.
Pølser
- Ferske pølser ligger i kjøleskapet. Går det tomt her, er det bare å ta ut av fryseskapet.
Pølsekoker
- Sett støpselet i kontakten inne i skapet.
- Fyll vann i den underste beholderen til max merket.
- Sett den løse kolben oppi og legg begge ristene oppå hverandre på den ene siden.
- Fyll vann opptil den øverste rista.
- Kok opp vannet, skru ned varmen til 40.
- Pølsene varmes i vannet. Når de er varme, legges de over på rista hvor de vil holde seg varme.
- Ikke legg i for mange pølser av gangen. Pølser er best når de er ”ferske”.
Brusskap
- Fyll dette opp før dere forlater kiosken, slik at det er god kald drikke til neste arrangement.
- Pass på at dere setter den nye brusen innerst.
Smoothie
- Ferdig porsjonerte poser med jordbær+banan ligger i frysen (1 pose + ca 8 dl juice blandes, fyll på med juice om det blir for tykt).
- Spe på med eplejuice.
- Smoothien oppbevares i kjøleskap på benken sammen med frukten.
- Koppene fylles helt opp
Etter dagens slutt
- Husk å trekk ut stikkontakten av tekoker, kaffetrakter, pølsekoker, vaffeljern mm. Rød hendel under vasken vris opp igjen til høyre.
Rengjøring av kiosken
- Vaskemidler står i skapet under pølsegryta.
- Vask disker og redskaper dere har brukt, rengjør kaffetrakter, pølsekoker, vaffeljern mm og vask gulvet.
- NB (Det skitne vannet etter gulvvasken tømmes i utslagsvasken ved toalettene).
- Tørk av bordene i klubbrommet hvis disse har vært i bruk. Vask over gulvet også her om nødvendig.
- Tøm søppelbøtter i og rundt kiosken og på tribunen. Sett i nye hvite poser. Er det kommet lekk i en pose, skyll ut av bøtten før ny pose settes i.
- Tøm søppel i garderober.
- Søppel skal bringes opp i søppelbua (opp trappa på venstre side av Tinntjønn skole) før dere forlater hallen, hallansvarlig har nøkkel til denne (trepinnen).
Dersom noe er ødelagt eller mangler i kiosken MÅ dere kontakte kioskansvarlig.
Kontaktpersoner kiosk:
- Ingunn Sivertsen Hersvik, mobil: 915 59 694
Dokumenter som kan skrives ut: